Reviews: wat zeggen anderen over ons? Lees ook de reviews op Facebook.

PDI/KUBO Gladiators (Fred, Erwin, Paul, Ronald & Vincent november 2016) 


Albert van wiekrenvakantie.nl regelt het wel. Voor onze jaarlijkse fietsweek organiseerde hij het materiaal, logies en de (fietsende) begeleiding. Met name deze begeleiding is van meerwaarde. Albert kent de routes en omgeving goed en stemt flexibel af met de wensen van de groep. Topervaring om de Pico te beklimmen, het biertje op het terras in Granada smaakte ook prima. Mocht je nog twijfelen; Gewoon boeken!


Erwin


Begin november 5 dagen in Spanje vertoefd bij wielrenvakantie.Kan een heel verhaal houden hoe fantastisch het was. Maar je moet het gewoon zelf meemaken!! Het was top!


Ronald

Martijn, Jan, Dennis, Edwin & Martijn (oktober 2016) 


In oktober hebben wij heerlijk gefietst vanuit Granada. Albert regelde hotel, fietsen en routes. Het was top. Albert leverde mooie routes voor op de Garmin maar reed zelf ook 2x mee op de fiets. Hij is een hele fijne gids. De koninginnenrit is werkelijk magnifiek. Ook de tocht naar de Pico Veleta was super (boven 2000 hm was het voor ons wel koud, volgende keer meer warme kleding mee, ondanks de kou haalde 2 man de top - in de sneeuw), Albert verzorgde toen goed de volgauto. We hebben in heerlijke temperaturen rondgefietst, alles korte mouw en korte broek, top. Het was leuk 5 dagen te fietsen vanuit het centrum van een fijne stad, waar je goed goedkoop lekker kunt eten. Kortom, meteen doen. Wij gaan in de komende jaren vaker. 


Albert, bedankt!!

Dirk, Burney, Frans & Jan-Pieter (september 2016)


24 Uur later na de laatste etappe zitten we af te kicken op kantoor. We hebben allevier enorm genoten en waren het er unaniem over eens dat dit de mooiste fietstrip was (en we hebben er toch al wat gedaan). Waarom? Albert regelde een fijn hotel in een prachtige levendige stad, schitterend weer, uitdagend en zoooo rustig parcours en zware beklimmingen en de fraaie afdalingen maakten het tot een waar fietsersparadijs. En niet te vergeten de service gerichte manier van werken: het compleet ontzorgen: geen gedoe met fietsen in het vliegtuig, transfer van en naar het vliegveld , reparatie setjes, service om een gebroken spaak te vervangen, zelfs de Garminroutes stuurde hij na afloop na. Twee hoogtepunten voor ons waren de klim naar de Pico Valeta (3400 m hoog) en de fraaie 40 km lange afdaling en op de laatste dag de mooiste etappe van Granada naar Malaga (150 km, 2000 hm)door het ruige Andalusië: schitterend! Kortom voor iedere fietser een aanrader als je onbezorgd van de mooiste routes in Europa wil genieten en wielrenvakantie.nl maakt het allemaal waar, vooral omdat Albert zelf zo’n liefhebber is. Ons zie je zeker nog een keer!

Martin en Els (september 2016)

Na de Alpen en Pyreneeën wilden wij dit jaar de Siera Nevada per racefiets trotseren. Waar het voor de Alpen en Pyreneeën iets meer voor de hand ligt met de auto en eigen racefiets naar deze bergreuzen af te reizen ligt dat voor Zuid Spanje vanwege de flinke afstand (dus vliegen) anders. Vandaar dat wij voorafgaand aan onze vakantie internet hebben afgezocht op zoek naar een degelijke racefiets en dito begeleiding.  Hierbij stuitten wij op de website van Albert (www.wielrenvakantie.nl). Zo goed verzorgd als de website eruit ziet, zo goed verzorgd zijn de fietsen. Daarnaast heeft Albert heel veel mooie routes tot in de details uitgewerkt en zit hij boordevol tips over restaurantjes en informatie over dorpjes, zowel in de omgeving van Granada als daarbuiten. Wij hebben samen met de fietsen een Garmin navigatie gehuurd die Albert van tevoren had ingesteld hetgeen erg goed werkte. Verder hebben we via Albert een hotel geregeld, wij zaten in hotel La Garapa in Cajar, een plaatsje net buiten Granada (met de bus is het slechts 10 min naar Granada centrum), een heerlijke plek om na een dagje fietsen terug te komen en in het zwembad te duiken. 

Kortom onze fietsvakantie was zeer geslaagd dankzij de goede begeleiding van Albert en wij zouden dit dan ook zeker aan iedereen aanbevelen!

Hannah & Bart (eind augustus - begin september 2016)


Met nul verwachtingen richting Spanje getrokken eind augustus. Hartelijk ontvangen op het busstation in Granada door Albert. Wat meteen duidelijk is, is dat Albert zijn werk met plezier doet en het leuk vindt om je te helpen. Werkelijk niks is te veel gevraagd en wordt juist met enthousiasme ontvangen. Alberts fietsen zijn in perfecte staat en worden ook zo gehouden. De fietstochten die rond half 10 's morgens beginnen worden vantevoren gebrieft en zijn door Albert tot in de kneepjes uitgedacht. Hij kent zijn gebied en zorgt dat er altijd binnen een uur een verse bergwaterbron in de buurt is. Je kunt zelf aangeven of je langs speciale locaties wil en of je meer of minder hoogte-/kilometers wil die dag. Voor iedere wens is er wel een geschikte route. Over het gebied zelf ook niets dan lof. In Spanje rijdt het verkeer veel relaxter dan in Nederland; je hebt nog geen fietspad nodig. Bovendien worden de fietspaden in Spanje door de wandelaars gebruikt. Het was een week van afzien, goed weer, heel veel lekker eten en af en toe nog wat relaxen. De Sierra Nevada wielrenvakantie voelde als een échte vakantie.

Stefan juli 2016 (en september 2015)


Begin September 2015 zo'n heerlijke week gehad bij Albert in de Sierra Nevada dat het ook dit jaar weer begon te kriebelen! Dit jaar alleen wat vroeger in het seizoen vertrokken (begin Juli) zodat ik nog mooier weer tot mijn beschikking had. Vorig jaar had ik als hoofddoel om de Pico te beklimmen, dit jaar voornamelijk om mooie routes te rijden in de geweldige omgeving van Granada. Oftewel wederom een weekje in het wiel gehangen bij Albert en wederom heeft hij mij verbaast! Altijd goed weer, een geweldig hotel (met zwembad!), prima Giant fietsen, mooie routes en natuurlijk een geweldige gids.

Maar het beste compliment is toch wel......dat ik zeker weer terug zal komen.


Stefan

Marc & Rene juni 2016

Wij hebben mid juni drie dagen in de Sierra Nevada gefietst met Albert. De omgeving is prachtig en er valt genoeg te klimmen als je daarvan houdt, en Albert had alles in mijn ogen voor weinig geld top geregeld: het hotel, de fietsen en de routes. Geen enkel verzoek was lastig of een probleem, hij regelde als halve local alles heel soepel, ook bv een afgebroken spaak. Hij heeft twee dagen meegefietst en dan stond hij trouw om 9u ’s ochtends klaar en had hij de banden vast opgepompt. Het is handig met een gids, maar vooral gezellig en hij kent ook nog de goede lunchtentjes. Al met al een absolute aanrader, ik kan geen wanklank verzinnen. Groet, Marc

Joris juni 2016


Ik heb begin juni een fantastische week fietsen beleefd in de omgeving van Grenada! Een aantal keer de Sierra Nevada in, een aantal keer in de omgeving van Grenada gefietst, heerlijk! Albert had alles perfect geregeld: fiets, hotel, routes en begeleiding waren allemaal top. Zelf is Albert nog meerdere malen met me meegefietst, erg gezellig want hij vertelt van alles over de omgeving en motiveert je ook om je grenzen te verleggen. Ik kan iedereen een fietsvakantie met Albert van harte aanraden!

 

Patrick april 2016


Erg leuk gehad in Granada omgeving. Prachtige routes, binnen 5 minuten de stad uit en voor elk niveau! Natuurlijk alles goed geregeld door Albert en zijn vrouw Brenda. Heel relaxed allemaal, goede fietsen en veel leuke wetenswaardigheden over de omgeving (en je kunt gewoon aan Albert vragen of ie z'n mond af en toe wil houden ). Wij hadden de pech dat één van ons viel, maar ook dan is het erg fijn om begeleiding bij te hebben bij de dokter! Aanrader!

Jomar april 2016


Lees het stuk wat Jomar heeft geschreven in het clubblad 'Kettingblad' van de Veluwse Wieler Vereniging (VWV). Klik hier om te lezen.


 

Paul april 2016


Toptrip gehad. Prachtige fietsen bij aankomst, tot op de laatste millimeter nauwkeurig ingesteld op de vooraf doorgegeven maten. Gids Albert bleek de wijde omgeving op zijn duimpje te kennen. Dat leverde een aantal schitterende dagen en ritten op, waarbij hij erin slaagde de groep goed bij elkaar te houden en er toch ruimte was voor de individuele verschillen in ervaring en conditie. Groot respect voor het gemak waarmee hij dat doet. Op deze manier haal je absoluut het maximale uit een wielrenvakantie in de Sierra Nevada.

Henk oktober 2015

In het late naseizoen een fijne intensieve fietsweek gehad waarin Albert alles
van de Sierra Nevada en omgeving heeft laten zien. Waarbij hij niet schroomde
ons enkele stevige kuitenbijters en veel hoogtemeters voor te schotelen. Met
veel persoonlijke aandacht: zo kon ik de dag direct na het bijna behalen van
de top van de Pico Veleta (3.140m i.v.m. sneeuw) met hem als gids ook de pittige
"El Purche" beklimmen, terwijl de anderen een wandeltocht ondernamen. In
één week 560 km en bijna 9.000 hoogtemeters!

De Giant fiets, hotel, ontbijt, koffiepauzes, tapas-restaurants:
alles prima in orde en met veel gezelligheid! Albert bedankt!

Alphons oktober 2015


“Een heerlijke fietsweek gehad in de Sierra Nevada. Niet alleen door het perfecte fietsweer (iets boven de 20 graden), de fantastische uitzichten, het overdadige ontbijt in het hotel, de ‘golvende klimmetjes’, de pijlsnelle afdaling van de Pico del Veleta, de goede en tijdige plekjes waar we ons konden laven aan bocadillos, maar bovenal de goede en enthousiaste begeleiding van Albert. Een aanrader voor de wat betere wielrenner!!”

 

Leendert oktober 2015


Prachtige fietsweekend gehad, volgend jaar weer! 


Vrijdagochtend vanuit Rotterdam vertrokken en maandagavond weer terug. Nederland nat en koud, Granada warm en zonnig.

Albert had het hotel in centrum goed geregeld. Toch lekker om in een net hotel in het centrum van zo'n mooie stad te zitten, had ikzelf niet kunnen regelen. In de avond wil ik graag nog even slenteren door de stad, bovendien is Alhambra 's avonds nog mooier.

Mbt het fietsen, mooie rondjes in een prachtige omgeving iedere dag weer en uiteindelijk ook de Pico Valeta voor drie kwart beklommen. Dankzij Albert ook vele mooie actiefoto's van mijzelf ontvangen. Na 4 dagen fietsen nog lang niet alles van de ongeving gezien en de top van Pico Valeta op 3300 meter deze keer nog niet gehaald, en dus nog iets bewaard voor volgend jaar. :)


Hans september 2015


Van 12-19 september heb ik de Pico Veleta gefietst. In een prachtig fietsgebied hebben we ons voorbereid op de beklimming van de 3.396 meter hoge berg. Albert fietste iedere dag mee en heeft ons veel moois laten zien - en ook belangrijk, stopte voor de koffie en 's middags voor een drankje met een heerljke tapas. Ik, 72 jaar, vond de beklimming van de Pico Veleta pitting, maar wel boven gekomen! De jongeren gingen er makkelijker tegenop. Het hotel was prima en een bezoek aan Granada is natuurlijk een must. Al met al een fantastische fietsweek.

Frank september 2015


Een topweek gehad onder de Spaanse zon! Albert, bedankt voor je super begeleiding, het bijbrengen van een beetje cultuur, de mooie routes in de omgeving en je zorg voor de fiets. Top, grote kans dat er een tweede keer komt!

 

Martine augustus 2015


Heerlijke tijd gehad in Spanje. Alles was uitstekend geregeld inclusief een goed hotel, geweldig mooie fietsroutes, tips voor de omgeving en een enthousiaste begeleiding van Albert en Brenda. Een lang weekend is eigenlijk te kort om alles te zien en optimaal van de omgeving te genieten, er zit dus niks anders op dan een keer terug te komen. Wielrenvakantie is zeker een aanrader!

 

Schiphol Telematics Pico Veleta Challenge juni 2015 (o.a. Vincent & Emiel)


Perfect geregeld. Ik ben, samen met collega's, door hem (en zijn vrouw Brenda) begeleid. We waren een gemêleerd gezelschap van wandelaars, hardlopers en fietsers. Voor de fietsers was alles prima geregeld. Met de wandelaars en hardlopers had hij minder ervaring maar daar heb ik zelf niks van gemerkt (ik was zelf 1 van de 2 hardlopers). Prachtige route kregen we van hem met als summum de top van de pico veleta!! Zeker een aanrader om te doen en zeer zeker een aanrader om het door wielrenvakantie te laten regelen/verzorgen! 


Albert en Brenda: dank jullie wel voor een onvergetelijke ervaring!!


Goede organisatie , zeer behulpzaam en kennis van zaken!


Fietsgroep "De dooie Lus" mei 2015 (o.a. Maarten)


Fietsgroep “De dooie Lus” uit ’t Gooi was, na een aantal keren de Maratona en de Marmotte te hebben gereden, toe aan iets anders  en dus werd besloten om in 2015 naar Andalusië te gaan. Dat leek een goede keuze. Mooie klims, prachtig landschap, goed weer en goed eten. Wat wil een man nog meer. 


Omdat wij de omgeving niet goed kenden hebben wij de hulp ingeroepen van Albert van www.wielrenvakantie.nl. Albert is een uitstekende wielrenner en tevens Andalusië kenner dus dat leek (en bleek) een goede keuze. Albert had een prachtig programma samengesteld.


Fietsen in Andalusië heeft ons gebracht wat waar wij op hoopten: een topweekje onder perfecte omstandigheden knallen met de matties.

Mountainvibes Granada mei 2015 (o.a. Petra & Benedikt)


Ontzettend leuke week gehad in Granada, mede dankzij onze gidsen Albert en Collin! Allebei enthousiast maar ook oog voor iedereen in de groep. De routes waren heel mooi met veel afwisseling (vlak, heuvels en bergen). Ik kom nog wel een keer terug!!


Als je een volledig verzorgde en onbezorgde wielrenvakantie wil boeken (met goed materiaal, uitstekende begeleiding, mooie routes zowel bergop als wat vlakker, een heerlijk klimaat en een prachtige omgeving), ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een heerlijke week gehad in en rondom Granada. De begeleiders Albert en Collin waren heel behulpzaam, geduldig en enthousiast, met aandacht voor iedereen, en zonder 1 moment van stress. Echt een aanrader, ik ga zeker nog eens terug!

Alwin & Marnix april 2015


Heerlijke vakantie gehad in Andalusië. De ene dag klimmen in de bergen en een andere dag eens wat meer glooiende kilometers tussen de velden met olijfbomen. Albert kent de mooiste fietsroutes, fijn dat je daar niet over hoeft na te denken. Elke rit is verrassend en uitdagend waardoor je alles even kunt vergeten en alleen met het fietsen bezig hoeft te zijn. Albert is een fijne gastheer die het zeer goed voor ons heeft geregeld (hotel, fietsen, stops onder weg voor lekkere koffie en lunch). Zeker doen een wielrenvakantie!


Marnix en Alwin.

Hester april 2015


Een heerlijke relaxte fietsweek met mijn personal trainer Albert die heel goed is in fietsen maar mogelijk nog beter in aanvoelen wie hij mee op sleeptouw neemt! Hij weet de weg, de mooiste routes, de leukste goed getimde terrasjes en kan geweldig en gezellig aanpassen aan wie hij 'zijn' mooie landschappen laat zien! Hoewel hij er al vele keren heeft gefietst blijft hij genieten, dat is echt leuk! Ik kom zeker terug, misschien wel met anderen die ik enthousiast aan het maken ben. Met wielrenvakantie.nl een heerlijke relaxte vakantie met heel goed hotel, loopafstand van dorpje met terrassen en 10 minuten bus naar hartje Granada! echt een aanrader!


Dries maart 2015


Begin maart ben ik gaan fietsen in Granada, om me voor te bereiden op de Ardense klassieker Luik-Bastenaken-Luik (LBL), welke bekend staat als de 'zwaarste klassieker'.  De parcours in de omgeving van Granada lenen zich daar uitstekend voor.  Een heuvelend landschap en pittige klimmetjes.  Die laatste wist Albert precies uit te zoeken ;-) .  Het blijft vakantie, zo werd ook onderweg tijd gemaakt voor lekkere lunches - tappas - in typische spaanse eettentjes.  De keuze voor Granada, bleek een goede, want afgelopen zaterdag, 25 april, heb ik LBL uitgefietst.  Ik had goeie benen tot het eind.  De Sierra Nevada is zowel voor de profs als de toerfietsers een uitstekend plek om te trainen.  Tot volgend jaar!

Kritsof maart 2015


Een prachtige ervaring op alle vlak. Een aanrader voor iedere fietser. Tot volgend jaar, Albert!

 

Ton februari 2015


Bedankt voor een paar superdagen! En dank voor al jouw goede zorgen, ik heb het een super ervaring gevonden. En tot een volgende keer!


 

Malou september 2014


"Wow! Ik kom zeker terug! Dankjewel Albert voor het mooie uitzicht en het uitstippelen van de routes, de fijne begeleiding en oh ja ook de pijn in mijn benen!"

 

George juli 2014


"Net terug uit Granada, heerlijke relaxte vakantie gehad. Na een paar dagen niets doen, had ik zin om even een actieve dag te beleven. Heb last minute een Wielrenvakantie geboekt, incl. de begeleiding onderweg van Albert. Prachtige drie dagen gehad, als beginnend fietser had Albert een mooie afwisselende routes uitgezet. Met onderweg  korte koffie pauses en luchens genomen in typische Spaanse kroegjes, erg zweervol om mee te maken. De Giant fiets is perfect, net als de kleding en helm (die ik niet bij me had) top verzorgt. Albert is een prima gids, enthousiast en erg veel kennis van de omgeving. Ik kan het iedereen aanraden."

Mark juni 2014


"In een paar uurtjes vliegen zit je op de hoogste bergen van Europa. De Sierra Nevada.  Ik had al veel gehoord over deze plek. De plek waar de echte pro’s trainen. Mollema, Valverde… eindelijk kon ik hun voetsporen treden. En dat is gelukt! Een weekend een wielrenvakantie geboekt bij Albert en met hem samen de routes bepaald. 

Een paar mooie tochten met flink klimmen. Lange klims goed zijn te doen én enorme steile klimmetjes van meer dan 25%. Gelukkig weer keihard naar beneden waar lekker Spaans eten en bier op je wacht! Een geweldige ervaring. Een absolute must voor elke fietser!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bas mei 2014


"Een paar dagen naar Andalusië om te fietsen, helaas had ik niet meer tijd. Dan is het wel prettig dat je zelf niet de routes uit hoeft te stippelen. Albert kent de omgeving als zijn broekzak en we hebben samen, op basis van mijn persoonlijke voorkeuren en rekening houdend met mijn conditie (die ben ik weer aan het opbouwen) het parcours uitgezet. Ik heb onder meer de Koninginnerit gefietst, niet overdreven zwaar en echt een prachtige rit. Ik was zo eigenwijs om mijn eigen fiets mee te nemen, die met een verbogen derailleur en een verse kras op het frame aankwam. Was nog niet bepaald gratis ook. De fietsen die wielrenvakantie heeft zijn Giants met een Ultegra groepset en verschillende framematen, dus meer dan prima. Ondertussen heb ik weer geboekt voor september en dan huur ik de fiets er gewoon bij. Echt een aanrader!"

Robert april 2014 


"In één woord: schitterend! Iedere route is weer een verassing met heerlijke en uitdagende klimkilometers. Bergen, strand, bos, alles zit erin. Dit moet je ooit gedaan hebben als wielrenner!"

Arie april 2014


"Alles wordt tot in de puntjes geregeld, je hoeft zelf alleen nog maar te trappen! Heb hier in begin april prima mijn trainingskilometers kunnen maken, terwijl het in Nederland lekker slecht weer was."