Wielrennen in de Sierra Nevada, Spanje. Wat wil je nog meer? (Kom racefietsen in Spanje)

Wielrennen in het gebied van de Sierra Nevada in het zuiden van Spanje. De mooiste routes door een ruig en gevarieerd landschap. Dit gebied heeft het allemaal: uitdagende beklimmingen (en afdalingen natuurlijk), mooie tochten langs witte bergdorpjes (pueblos blancos), olijfgaarden, nationale parken en zelfs naar het strandWaar het begint? Direct vanuit je hotel!

Basis en luxe arrangement

Het programma voor het basis en het luxe arrangement is hetzelfde, het enige verschil is het hotel waarin je verblijft en de wasservice van je wielertenue. Hieronder vindt je het programma wat een richtlijn kan zijn indien je een week hier komt wielrennen (kom je een weekend of minder dagen, dan zal het aantal wielrendagen minder zijn en kiezen we dagelijks welke route we willen fietsen).


Dag 1: Aankomst dag in het hotel, kennismaking met en introductie van Wielrenvakantie.nl en een korte eerste rit in de omgeving van Granada om te wennen aan de racefiets en de Spaanse wegen.


Dag 2: Route door de 'Vega van Granada' (landbouwgebied) met de eerste beklimmingen van de week. 


Dag 3: Deze dag maken we tocht door 'Valle de Lecrin'. Een mooie groene vallei met veel fruitbomen en weer de nodige klimkilometers. 


Dag 4: Een rit naar Guadix en een bezoek aan de grotwoningen. Tijdens deze rit heb je soms het gevoel alsof je alleen op de wereld bent. 


Dag 5: Deze dag kunnen we kiezen om naar het noordwesten te gaan, de 'kastelen-route' of richting de Pico Veleta.


Dag 6: De 'Koninginnerit'. Na een warming-up beginnen we met een stevige klim, waarna we via natuurparken rondom de stad Granada fietsen. Aan het eind hebben we een prachtig uitzicht op het Alhambra (de beroemde paleizen van Granada). 


Dag 7: Vertrek dag. Mocht je een late vlucht hebben, dan kunnen we deze dag uiteraard ook nog een mooie tocht maken. 


Let op: wij streven de maximale flexibiliteit na met betrekking tot start-en finisch dag, zodat je de beste vluchten kunt vinden. Bovenstaand programma is een richtlijn voor de week. De routes en de dagen kunnen in overleg naar wens en niveau worden aangepast. Wil je meer lezen over de routes? Klik dan hier

Hoe ziet een wielrendag eruit?

Iedere ochtend na een goed fietsontbijt nemen we de route van die dag door, checken de racefietsen waarna we tussen 9:00 en 10:30 vertrekken. Afhankelijk van de tocht zijn we tussen 14:00 - 17:00 terug bij het hotel. Onderweg kunnen we van een uitgebreide Spaanse lunch genieten in een van de lokale restaurants. De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag voor de Spanjaarden, dat wil je niet missen. 

Alles wordt voor je geregeld

Tijdens deze wielrenweek wordt alles geregeld. Dat betekent dat er geweldige routes zijn uitgezet. Daarnaast beschik je over goed materiaal (Giant of soortgelijk) en verblijf je in goed hotel (met zwembad) zodat niets je in de weg staat om volledig van het wielrennen te genieten. 

Niet vergeten

Of je nu een ervaren wielrenner bent, of net begonnen, 20 of 70 jaar oud, wij zorgen ervoor dat je een geweldige fietstijd hebt hier. Je fietsdag begint op het moment dat je wakker wordt in je hotel. We passen de routes aan naar jou wensen en niveau, zodat jij optimaal kunt genieten van het wielrennen en de mooiste routes fietsen die je ooit hebt gedaan. Het is per slot van rekening jou wielrenvakantie, toch?

Het arrangement is inclusief

 • hotelovernachtingen o.b.v. 2 persoonskamer (incl. fietsontbijt) in een 2 (basis) of 3 (Luxe) sterren hotel
 • goede racefiets (incl. reservebanden en overige materiaal) - Giant of soortgelijk
 • hulp bij pech of ongeval
 • Nederlands- én Spaanssprekende begeleiding
 • routes en begeleiding, variërend van meefietsen tot aan stand-by 
 • dagelijkse wasservice voor je fietstenue bij het luxe arrangement
 • 10% korting bij bestelling van je wielrenvakantie.nl sportvoedingspakket bij sportvoedingwielrennen.nl

 • Let op: het basis- en luxe arrangement bieden we alleen aan bij minimaal 2 personen. Kom je alleen dan kunnen we je het GPS-arrangement aanbieden of als je liever niet alleen fietst de Sierra Nevada Fietsweek.

  Wat kost het?

  Dit arrangement bieden we aan vanaf € 350 per persoon (weekend, een week vanaf € 675). Voor meer info over de prijzen klik hier.

  Optioneel

  • Wil je een privé kamer dan geldt een meerrpijs van € 120 voor een week en € 60 voor een weekend
  • Je kunt ook korter of langer dan een week komen; neem hiervoor contact met ons op
  • Transfer van Malaga Airport - Hotel € 75 p.p. enkele reis en Granada Airport - Hotel € 20 p.p. enkele reis
  • Busstation transfer van busstation Granada - Hotel € 20 p.p. enkele reis
  • Wil je liever in een hotel in de stad Granada? Dan kunnen er andere prijzen gelden. Neem hiervoor contact op via: albert@wielrenvakantie.nl

  Niet in het arrangement 

  Onderstaande is NIET inbegrepen in de prijs van de arrangementen:
  • vervoer naar Malaga, Spanje (inclusief eventueel vervoer van je eigen fiets)
  • pick-up van de luchthaven Malaga 
  • lunch/diner voor onderweg en ‘s avonds
  • eventuele excursies of dagjes uit
  • reisverzekering

  Vergeet niet je eigen fietskleding inclusief schoenen, helm (verplicht in Spanje!), handschoenen, zonnebril en bidons mee te nemen. En natuurlijk kan zonnebrand niet ontbreken (mijn advies kies een hoge factor!).
  BETALINGSVOORWAARDEN
  Onze prijzen zijn gebaseerd op twee persoonskamers en inclusief BTW. 

  >> Controleer de beschikbaarheid bij ons voordat je een vlucht boekt <<

  Een voorschot van 25% van het totale bedrag moet worden betaald binnen 14 dagen na de datum van de orderbevestiging. Het restant 4 weken voor aanvang van uw vakantie. Boekt u uw reis bij ons binnen 4 weken voor aankomstdag dan dient u de volledige reissom in 1 termijn te betalen binnen 3 dagen na ontvangst van de opdrachtbevestiging. Lees hier onze boekingsvoorwaarden.

  Meer weten of vragen? Vul hier je e-mailadres in:

   
  Hallo,

  Bedankt voor je bericht, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

  Met vriendelijke groet,
  Team Wielrenvakantie.nl
  Oops. An error occurred.
  Click here to try again.

  Lees hier wat anderen over ons zeggen.

   
   
   
   
   
   
   

  PS: Volg wielrenvakantie.nl op Facebook, dan houd ik je op de hoogte van specials, aanbiedingen en mooie routes in Spanje!