5 redenen waarom elke wielrenner in Spanje wil fietsen
Vijf redenen waarom elke wielrenner in Spanje moet willen fietsen. 
De bergen, de zon, de profs, de cultuur en nog veel meer. Lees je mee?
[>> Valverde is je nu al dankbaar voor je like ;) Geef je like op dit Facebook-bericht]

TOP 10 tips

 

beklimming Pico Veleta 


(3.396m hoogte)

#1 Met stip op nummer één: Zuid-Spanje heeft meer dan 320 dagen mooi weer. Dat betekent dat je het hele jaar door  kunt wielrennen! Kijk, daar kun je als wielrenner iets mee.

Wij houden van de zon! Jij ook? Denk niet in temperaturen, denk in fietsweer. Op onze homepage vind je een cijfer voor het fietsweer bij Granada (Sierra Nevada). Want fietsen met 15 graden is top in maart, maar met 35 graden in juli ook. Voor veel Nederlanders lijkt 35 graden misschien te warm, maar het tegendeel is waar. Even uitleggen. 


Bij de Sierra Nevada hebben we te maken met 15 graden temperatuurverschil PER DAG. De ochtenden zijn fris en perfect om te fietsen. En ’s middags lig je heerlijk aan het zwembad met een drankje en een smakelijke tapas. 


O ja, die 320 dagen zijn trouwens statistisch bewezen door de Spaanse weermannen en vrouwen voor de regio Andalusië (waar Granada en de Sierra Nevada deel van zijn).

#2 Weet je wat echt gaaf is? Fietsen tussen de grote helden als Valverde, Mollema, Geesink, Dumoulin, Kelderman, Kittel en Degenkolb. Zij trainen stuk voor stuk in de Sierra Nevada. En dat is niet voor niets, want in die omgeving vind je het dak van Europa, de hoogst begaanbare weg op 3.369 meter. De bekende wielrenners verblijven daar in het hoogstgelegen sporthotel om extra fit te worden voordat de grote wedstrijden beginnen.

Je fietst letterlijk in de sporen van de grote renners. Maar ja, dan moet je wel weten waar je moet zijn. Daarom is een lokale gids zo ontzettend tof, want als ze er zijn, weten we precies waar we jou die dag laten fietsen, of waar we een koffietje gaan drinken. Toegegeven, het is soms moeilijk om ze te herkennen in hun wielerkleding maar inmiddels zijn de meeste kenmerken bekend bij ons. En mócht een bekende wielrenner je inhalen, dan heb je een mooi verhaal voor thuis (“Ik werd ingehaald door Valverde!”)


[Valverde is je nu al dankbaar voor je like ;) Geef je like op dit Facebook-bericht

#3 Er is niet alleen iets met levenskunsten van de Spanjaarden, ook de schoonheid van het land is overweldigend, vooral in de binnenlanden. Vlakke stukken, heuvels en bergen wisselen elkaar af. En hoe kun je daar nu beter van genieten dan er doorheen te fietsen?

Stel, we nemen je mee naar een dorp van nog geen 7.000 mensen, met een vrij onbekende historie die dateert uit de Romeinse tijd. En daar wielrennen! Voel je hem? De route voert je dwars door de stad Granada, dan langs de olijfbomen, gevolgd door rustige N-wegen en dorpjes waar de tijd terug lijkt te tikken. Oude mannetjes zitten op bankjes op het dorpsplein, drinken een ‘cortado’ [koffietje], praten wat bij en zwaaien de wielrenners gedag, de laatste strohalm naar hun eigen sportieve dagen. Zonder dat je het door hebt, is de klim ingezet, op het laatst wordt de route zelfs pittig. 


De meesterlijke afdaling met soepele bochten duurt ongeveer 7 kilometer en trakteert je op een magisch filmdecor waar je doorheen walst. Even voel je je een Romeinse god op je stalen ros.

 #4 Heel veel rustige wegen, om je vingers bij af te likken. Bovendien houden Spanjaarden rekening met sporters in het algemeen en vooral met wielrenners.

Spanje is echt een sportland. Sport is onderdeel van de cultuur en in het verkeer gedragen ze zich er ook naar. Ze blijven achter je bij de bochten in de bergen, waaien flink uit bij het inhalen zodat nog niet de kleinste kans ontstaat een fietser te raken. Als je al een auto tegenkomt want het wegennetwerk is hier groot waardoor je op de meest prachtige en rustige N-wegen terecht komt. 


Goed om te weten: 

in Spanje is een fietshelm verplicht.

#5 Het échte Spanje heeft unieke tradities. Tijdens het wielrennen kom je er ongetwijfeld een aantal tegen. Zorg dat je ze kent.

Spanjaarden eten veel later dan wij, zeker in Andalusië. ‘Hoe doen ze dat toch’, vragen wielrenners ons vaak. 


De truc is simpel: om 11 uur nemen ze een ‘tostada met olijfolie en tomaatjes’ en een kopje koffie. Vanaf 2 uur wordt er geluncht. Denk je om drie uur nog even een nieuwe binnenband te halen bij de fietswinkel? Helaas. De winkels zijn dicht tussen twee en zes. En ook belangrijk: klanten worden er niet geholpen op basis van binnenkomst (dat leggen we in Spanje wel een keer uit, oké?). Na het wielrennen zin in iets lekkers? Om zes uur kun je nog lang niet eten en tapastijd is het ook nog niet. En, fietsers groeten elkaar! 


Met een lokale gids weet je zeker dat je meegaat in het Spaanse ritme en tradities zodat jij je heerlijk en alleen maar met het wielrennen hoeft bezig te houden.  

Valverde is je nu al dankbaar voor je like ;) Geef je like op dit Facebook-bericht: https://www.facebook.com/wielrenvakantie/posts/1037930492895838

OVER WIELRENVAKANTIE.NL

Wielrenvakantie.nl organiseert fietsvakanties in de geweldige omgeving van de Sierra Nevada, het gebied waar de profs ook trainen. Kom met je wielervereniging of met vrienden, jullie zijn van harte welkom. We zijn een kleine organisatie, spreken Nederlands en Spaans, kennen de omgeving door en door, en zorgen voor een top wielrenvakantie. Kleinschaligheid, daar houden we van, en we laten je graag het échte Spanje zien op de racefiets. Jullie gaan wielrennen langs witte dorpjes, adembenemende stuwmeren, valleien en olijfgaarden, drinken onderweg koffie bij Juana en lunchen bij Pedro. Wij regelen jullie verblijf, de racefietsen en de routes en zorgen ervoor dat jullie een onvergetelijk wielrenvakantie hebben. Als je dat wilt, gaat er een gids met je mee. 

>> Boek de wielrenvakantie vandaag nog, klik hier

>> Wil je meer weten over onze arrangementen, klik dan hier.