FAQ (Kom racefietsen in Spanje)

Hieronder vind je de veel gestelde vragen ('FAQ'). Mocht je vraag er niet tussen staan, stel de vraag dan via: albert@wielrenvakantie.nl


1. Zijn de routes niet te zwaar of te licht?


De routes zijn eenvoudig te verkleinen en vergroten, mochten ze te zwaar of te licht zijn. Zelfs tijdens de tochten kunnen ze ingekort of verlengd worden. Dagelijks voor het ontbijt worden de routes met je doorgenomen en kun je je wensen aangeven.


2. Is het niet te warm om te fietsen in Zuid-Spanje?


Door de ligging van Granada vlak bij de Sierra Nevada (berggebied tussen Granada en de zee) ontstaan grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, wat ongebruikelijk is voor een klimaat dat onder de invloed staat van een zee. Hierdoor daalt de temperatuur 's nachts flink en lopen de temperaturen gedurende de dag weer op naar zomerse temperaturen. Hierdoor is het in de zomermaanden (juni/juli/augustus) heerlijk om te fietsen tussen 8:00 - 14:00. In de overige maanden van het jaar kun je de hele dag fietsen. Voor meer info over het klimaat: www.klimaatinfo.nl/spanje/granada.


3. Hoe kan ik het makkelijkst in Granada komen?


Je kan het beste op Malaga vliegen. Vanuit Nederland vertrekken dagelijkse vluchten van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Met een huurauto ben je binnen 1,5 uur rijden bij je hotel. Een tip, boek je huurauto gelijk met je vliegticket, vaak hebben de vliegmaatschappijen goede aanbiedingen. Vanaf het vliegveld in Malaga vertrekken rechtstreekse bussen near het busstation in Granada. Kijk hier voor meer info over de bustijden. Voor € 20 p.p. enkele reis halen we je op en brengen je naar je hotel. Daarnaast biedt Wielrenvakantie.nl een ophaal- en terugbrengservice aan voor € 75 p.p. enkele reis van vliegveld van Malaga.


4. Is het ook mogelijk om alleen te komen?


Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen te komen en als je geen zin hebt om alleen te fietsen, fiets ik de hele dag met je mee.


5. Ik wil mijn eigen fiets meenemen, kan dit?


Je eigen wielrenfiets ken je goed en fietst natuurlijk het fijnst. Waarom zou je hem niet meenemen? Dat kan natuurlijk. Houd rekening met beperkte vervoermogelijkheden en bijkomende kosten van de vliegmaatschappij. Meestal staat deze info op hun website. Wij adviseren echter om je eigen fiets niet mee te nemen. Wielrenvakantie.nl heeft zeer goede racefietsen in verschillende maten en het scheelt gedoe met verpakking en transport regelen, risico op beschadiging tijdens transport en slijtage. Bij aankomst staat direct een racefiets voor je klaar, gepoetst en al en aan het eind van je wielrenvakantie kun je hem weer ongepoetst inleveren. 


6. Hoe werkt de 10% korting bij SportvoedingWielrennen.nl?


Heel simpel. Je gaat naar de site van SportvoedingWielrennen.nl en maakt een account aan. Vervolgens stuur je een mail naar info@sportvoedingwielrennen.nl  met als vermelding: klant Wielrenvakantie.nl. Vervolgens ontvang je 10% korting op je bestelling van een wielrenvakantie.nl sportvoedingspakket die je uiteraard helemaal naar je eigen wensen en voorkeuren kan samenstellen.


7. Ik wil graag komen met mijn vrouw/vriendin (of man/vriend), maar zij (/hij) gaat niet fietsen, kan dit?


Natuurlijk kan dit. Jullie kunnen samen komen, waarbij zij (/hij) dan € 120 betaald  voor een week en € 60 voor een weekendarrangement. Voor je partner is in de omgeving van Granada voldoende te doen als jij lekker aan het fietsen bent.

Contact? Klik hieronder

Lees hier wat anderen over ons zeggen.