Hoe het begon

Het begon allemaal ongeveer 8 jaar geleden, toen ik op mijn 35-ste verjaardag mijn eerste racefiets kreeg. Ik verkende de omgeving van Haarlem. Via Zandvoort, achter de duinen langs naar Noordwijk en dan via de bloembollenvelden terug. Heerlijk, enerzijds het vrije gevoel, op de fiets door de natuur en anderzijds de fysieke inspanning en het voldane gevoel na afloop van een tocht. Al snel werden de tochten langer en frequenter. De eerste heuvels in Limburg werden beklommen, Limburgs Mooiste werd gefietst en niet veel later beklom ik de Alpe d'Huez en de Mont Ventoux. Wat een kick als je die twee hebt bedwongen. 


Ik besmette mijn vrienden met het wielrenvirus en begon wielrentochten, weekenden en weken te organiseren en merkte hoe leuk ik dit vond. Uitdagende routes in mooie omgevingen uitzoeken, de voorbereidingen, het ernaar toe leven en tijdens het wielrennen vooral genieten. Genieten van het fietsen, de omgeving en het samen zijn met vrienden. En zo zag wielrenvakantie.nl het licht.

Meer over mij

Na een aantal jaren in de financiële dienstverlening gewerkt te hebben, eerst als accountant en vervolgens als adviseur bij fusies & overnames ben ik in 2008, hetzelfde jaar dat ik mijn eerste racefiets kreeg, gestart als zelfstandig financieel interim manager. De afgelopen 5 jaren heb ik diverse opdrachten uitgevoerd o.a. bij Fokker, Imtech en Ymere. In deze periode is mijn liefde voor het wielrennen gegroeid tot wat het nu is en ontdekte ik dat vele leeftijdsgenoten dezelfde passie delen. Door meerdere vakanties naar Zuid- en Midden Amerika groeide tevens de passie voor de Spaanse taal en cultuur. En zo kwam beetje bij beetje alles bij elkaar.

Spaanse taal en cultuur

Een wielrenvakantie aan de Sierra Nevada is het mooiste wat er is. Dichtbij Granada met zijn prachtige Alhambra, omringd door de bergen. Deze adembenemende stad ligt in Andalusië waar de meeste tijd van het jaar de zon schijnt. Spanje is daarnaast een wielrenland bij uitstek met als hoogtepunt de jaarlijkse Ronde van Spanje. Iedere dag zie je groepen wielrenners, niet verwonderlijk met zoveel natuurschoon om je heen, mooie cols binnen handbereik en goede rustige wegen. Kortom, de ideale plek om te genieten van een wielrenvakantie.nl.


Ik hoop van harte je te verwelkomen in Spanje om jouw wielrenvakantie te mogen organiseren. Heb je vragen, neem gerust contact op, bijvoorbeeld via email: albert@wielrenvakantie.nl.


Tot ziens!

Albert

"Uitdagende routes in mooie omgevingen uitzoeken, de voorbereidingen en tijdens het wielrennen vooral genieten."