OP DE RACEFIETS NAAR HET DAK VAN EUROPA: DE PICO VELETA (3.396M) (Kom racefietsen in Spanje)

Een must voor iedere wielrenner! Wielrennen op de hoogste geasfalteerde weg van Europa in het zuiden van Spanje. In een uitdagende beklimming van maar liefst 40 kilometer fiets je naar het dak van Europa op een hoogte van 3.396 meter. Met als beloning, een spectaculair uitzicht op de kustlijn van Afrika! Dat moet je een keer gefietst hebben.

Doe mee! Beklim ook de Pico Veleta.

Tijdens deze speciale wielrenweek, de “Pico Veleta Special” word je voorbereid op de beklimming van de Pico Veleta, de Koninginnerit van de week. Een beklimming door een ruw en wisselend landschap met de top op 3.396 meter! Deze beklimming is uniek (en de afdaling ook). 

De Pico Veleta Challenge 2x per jaar

Het programma ziet er als volgt uit:


Dag 1: Aankomst dag in het hotel, kennismaking en introductie van Wielrenvakantie.nl en een korte eerste rit om te wennen aan de racefiets en de Spaanse wegen. 


Dag 2 - 4: Op deze dagen wordt er getraind voor de ultieme beklimming. Elke trainingsdag, na een goed ontbijt, bespreken we de routes en passen deze eventueel aan naar je wensen. Deze dagen zorgen we ervoor dat de nodige 'klimkilometers' worden gemaakt voordat we naar de top van Europa fietsen. Dagelijks vertrekken we tussen 9-10 en komen tussen 14-15 in de middag terug bij het hotel. Op de vijfde dag, zal de rit iets korter zijn, om je voldoende rust te geven voor de ultieme dag! 


Dag 5: Op de zesde dag, gaan we ervoor! De ultieme beklimming van de Pico Veleta! Na het ontbijt en een dubbele check van de fietsen, vertrekken we. Tijdens deze dag wordt je begeleid door een 'ploegleiderswagen' met voldoende eten, drinken en materialen (tot 30 km i.v.m. een wegversperring voor auto's). 


Dag 6: Een dag om af te kicken, te ontspannen, na te genieten, de spieren los te rijden of de stad Granada te bezoeken. Een dag om te doen wat je wilt voordat je (helaas) de volgende dag naar huis gaat. 


Dag 7: Vertrek dag. 


Let op: wij streven de maximale flexibiliteit na met betrekking tot start-en finisch dag, zodat je de beste vluchten kunt vinden.

Wielrenvakantie.nl garandeert je dat je de top haalt

Door de trainingsdagen ben je goed voorbereid op deze ultieme klim. Bovendien gaat er een "ploegleiders wagen" met de groep mee die jullie voorziet van voldoende drank en voedsel onderweg. Hoe dan ook, Wielrenvakantie.nl garandeert je dat jij de top haalt! Klik hier voor de top 10 tips om de top te halen.

Alles wordt voor je geregeld

Tijdens deze wielrenweek is alles verzorgd. Dat betekent dat er geweldige trainingsroutes zijn uitgezet ter voorbereiding op de Pico Veleta. Daarnaast beschik je over goed materiaal (Giant of soortgelijk) en verblijf je in goed hotel (met zwembad) zodat niets je in de weg staat om de top te bereiken. Bij de Pico Veleta Special houden we de groepen klein (minimaal 2 maximaal 10 personen) om zo een ideale begeleiding te garanderen.

De Pico Veleta Special is inclusief

 • 6 hotelovernachtingen (2-sterren) o.b.v. 2 persoonskamer (incl. fietsontbijt)
 • goede racefiets (incl. reservebanden en overige materiaal) - Giant of soortgelijk
 • hulp bij pech of ongeval
 • Nederlands- én Spaanssprekende begeleiding
 • trainingsroutes en begeleiding, variërend van meefietsen tot aan stand-by
 • begeleiding tijdens de beklimming van de Pico Veleta ("ploegleiders wagen") 
 • dagelijkse wasservice voor je fietstenue
 • 10% korting bij bestelling van je wielrenvakantie.nl sportvoedingspakket bij sportvoedingwielrennen.nl
 • Wat kost het?

  Deze geheel verzorgde Pico Veleta Special kost € 695 per persoon.


  Let op: de beklimming van de Pico Veleta wordt 2x per jaar georganiseerd. In  2017 van 4 - 10 juli en 21 - 27 augustus. De Pico Veleta Challenge is alleen mogelijk vanaf minimaal 2 tot maximaal 10 personen. 

  Optioneel

  • Wil je een privé kamer dan geldt een meerprijs van € 120
  • Upgrade naar een 3 sterren hotel dan geldt een toeslag van € 100 per persoon
  • Je kunt ook langer blijven; neem hiervoor contact op met ons op.
  • Transfer van Malaga Airport - Hotel € 75 p.p. enkele reis en Granada Airport - Hotel € 20 p.p. enkele reis
  • Busstation transfer van busstation Granada - Hotel € 20 p.p. enkele reis
  • Verblijf je liever in een hotel in de stad Granada? Dan kunnen er andere prijzen gelden. Neem hiervoor contact met ons op via: albert@wielrenvakantie.nl

  Niet in het arrangement 

  Onderstaande is NIET inbegrepen in de prijs van de arrangementen:
  • vliegticket naar Malaga, Spanje (inclusief eventueel vervoer van je eigen fiets)
  • pick-up van de luchthaven Malaga 
  • lunch/diner voor onderweg en ‘s avonds
  • eventuele excursies of dagjes uit
  • reisverzekering

  Vergeet niet je eigen fietskleding inclusief schoenen, helm (verplicht in Spanje!), handschoenen, zonnebril en bidons mee te nemen. En natuurlijk kan zonnebrand niet ontbreken (mijn advies kies een hoge factor!).
  BETALINGSVOORWAARDEN
  Onze prijzen zijn gebaseerd op twee persoonskamers en inclusief BTW. 

  >> Controleer de beschikbaarheid bij ons voordat je een vlucht boekt <<

  Een voorschot van 25% van het totale bedrag moet worden betaald binnen 14 dagen na de datum van de orderbevestiging. Het restant 4 weken voor aanvang van uw vakantie. Boekt u uw reis bij ons binnen 4 weken voor aankomstdag dan dient u de volledige reissom in 1 termijn te betalen binnen 3 dagen na ontvangst van de opdrachtbevestiging. Lees hier onze boekingsvoorwaarden.

  Meer weten of vragen? Vul hier je e-mailadres in:

   
  Bedankt voor je bericht, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

  Met vriendelijke groet,
  Team Wielrenvakantie.nl
  Oops. An error occurred.
  Click here to try again.

  Lees hier wat anderen over ons zeggen.

   
   
   
   
   

  PS: Volg wielrenvakantie.nl op Facebook, dan houd ik je op de hoogte van specials, aanbiedingen en mooie routes in Spanje!